onsdag, 11 juli 2018

Kvinnens datter har fått en stemor – det ærlige brevet hun skriver til henne har rørt tusenvis

Når et par går sine skilte veier, så oppstår det nesten alltid konflikter og tunge følelser, ikke minst når det er et barn innblandet i skilsmissen. Men til tross for at den planlagte fremtiden går i tusen knas, så betyr ikke det at alt det nye livet har å tilby er verre og det er denne historien et sterkt bevis på!

Candice Curry skriver det åpne brevet sitt til datterens nye stemamma på bloggen sin og innlegget har rørt tusenvis.

“Til min datters stemor:

Jeg ville aldri ha deg her. Du var aldri en del av planen. Da jeg vokste opp og drømte om familien min, så var du aldri delaktig. Planen var at familien min skulle inkludere meg, pappaen og barna våre, ikke deg.

Jeg tviler på at du planla å bli mamma til et barn du ikke har født selv. Jeg kan satse på at planen din inkluderte deg, pappaen og barna dere hadde fått sammen, ikke meg eller datteren min. Jeg vedder på at når du drømte om å bli mamma, så trodde du at det skulle være den dagen du fødte selv og ikke den dagen du giftet deg med mannen din. Jeg er ganske sikker på at du aldri planla at jeg skulle være en del av det heller.”

Candice Curry / Blogg

“Men Gud har planer som overgår våre egne. Da den lille familien min gled fra hverandre for å skape to familier, så visste jeg at du skulle komme.

I hodet mitt skulle du være et forferdelig monster og datteren min skulle ikke ville ha deg som mamma, ikke i det hele tatt, noensinne! Jeg ønsket at du skulle være uattraktiv og at du skulle be datteren min om å ikke se på deg. Pappaen hennes skulle vite at han giftet seg med den nest beste. Jeg ville ikke innse det faktumet at en annen kvinne skulle være mamma til barna mine når jeg ikke er der.

Men så kom du.

Du var ikke slik jeg hadde tenkt. Du skulle være forferdelig, husker du? Men det var du ikke, du var vakker. Du skulle være en gammel heks, husker du? Men det var du ikke, du var en vakker ung kvinne.”

Candice Curry / Blogg

“Planene mine var ødelagt.

Jeg så på ansiktet ditt da du møtte meg at det var like vanskelig for deg som for meg. Hjertet mitt myknet umiddelbart. For et smil du hadde! Jeg planla virkelig å hate deg. Hvorfor ødela du planen min?!

Jeg ville sende deg tilbake, men du gjorde det umulig og jeg ble umiddelbart takknemlig for at du finnes.

Du har akseptert datteren vår helt fra begynnelsen av og har elsket både henne og pappaen hennes betingelsesløst og det er en sann gave for oss alle. Du har inkludert datteren vår i alt du gjør og får henne til å føle seg elsket og akseptert. Du prioriterer hennes forhold til pappaen foran ditt og bare en modig kvinne vet hvordan man gjør det med en slik nåde.

Jeg visste det da pappaen hennes og jeg bestemte oss for å skille oss og bo i hvert sitt hjem, at det kom til være tider der hun kom til å behøve en mamma, men at jeg ikke alltid kom til å kunne være der.”

Candice Curry / Blogg

“Jeg er så takknemlig for at du er der når jeg ikke kan være der. Jeg er takknemlig for at du er så forståelsesfull for tenårene hennes og at du aldri avviser henne. Hun trenger en mamma i huset sitt og du har gjort en fantastisk jobb.

Du har respektert posisjonen min som mamma helt fra begynnelsen av. Jeg setter pris på at du titter på meg når du lurer på om du har tatt rett valg med henne. Jeg vet at situasjonen vår er sjelden. Det er ikke ofte at en mamma og en stemamma påminner hverandre om at de elsker og respekterer hverandre.

Du er en gåve.

Datteren vår kommer til å vokse opp med mer kjærlighet enn jeg noensinne kunne ha forestilt meg. Det var ikke hennes valg å ha skilte foreldre og selv om jeg ikke ønsker at noen barn skal være nødt til å ha skilte foreldre, så er jeg så takknemlig for at hun har fire foreldre som elsker og respekterer henne og hverandre. Hun har medfølelse for det og forstår at noe mislykket kan bli til en velsignelse.

Hun er alltid begeistret over å ringe deg og fortelle historiene sine for deg når hun er med meg og det gjør at hjertet mitt hopper av glede. Jeg blir fylt med stolthet når du legger armene dine rundt meg og gir meg en ekte og kjærlig klem hver gang vi ser hverandre.”

Candice Curry / Blogg

“Jeg vet hvordan det ser ut når en mamma ikke kan akseptere barnets stemor. Jeg blir fylt med takknemlighet i hele meg på grunn av at vi kan gjøre det som virkelig er rett for datteren vår. Takk for at du er moden og respektfull nok til å kunne være forelder sammen med meg.

Jeg lover å alltid respektere det du betyr for datteren vår. Jeg lover å aldri minimere posisjonen din i livet hennes eller få deg til å føle det som at du ikke er mammaen hennes. Jeg lover å lære henne at hun skal være takknemlig for at hun har to sterke og modige kvinner i livet sitt som kan være mødre sammen. Jeg håper at hun aldri skal befinne seg i vår situasjon – selv om det er fredelig – men om hun noensinne står her, så lover jeg at jeg skal være et godt eksempel og vise henne hvordan et bra foreldreskap skal se ut.

Dyrebare kvinne, du er en sjelden og vakker perle. Gud velsigne deg og jeg elsker deg.”

Det er nok mange som kan kjenne seg igjen i den første delen av mammaens brev, men dette beviser virkelig at noe mislykket kan bli til en velsignelse. Og for noen utrolig modige kvinner som kan legge alle problemene sine til siden for å gjøre det som er aller best for deres felles datter.

Dette er virkelig noe som alle kan lære seg noe fra – del gjerne artikkelen videre om du er enig!

Mannen tror han ser en kjempebever i elven - går nærmere og oppdager det ufattelige

Politiet redder narkotikapåvirket valp - se reaksjonen når den ser hvem som kommer på besøk

Gullhesten blir kalt “verdens vakreste” – så oppdager ekspertene det utrolige i pelsen

Datteren gråter hysterisk - pappaens enkle knep roer henne ned på mindre enn 5 sekunder

Den nyrenoverte brakken er utrolig vakker på utsiden, men bare vent til du ser stua!

De sykehusansatte hedrer pappaen som var organdonor og reddet 50 liv

3-åringen skriker gjennom den 8 timer lange flyturen - passasjeren filmer og kritiserer mammaens reaksjon

Slik søker du på drømmejobben: Tjen penger på å passe 55 katter på gresk paradisøy

Forstår katter virkelig hva de heter? Sånn ligger det an

Den syke hunden skulle bli avlivet - blir reddet av pilot som tar ham med til hans nye liv

Robert behøvde flere sykedager til cellegiftsbehandlingen - da gjorde 60 kolleger det eneste rette

Den traumatiserte 4-åringen har nettopp vært med i en bilulykke - da roer brannmannen ham ned med en film