Legen oppdager noe skremmende i øyet på en kvinne som ikke har fjernet maskaraen på 25 år

Legen oppdager noe skremmende i øyet på en kvinne som ikke har fjernet maskaraen på 25 år

onsdag, 13 juni 2018

En 50 år gammel kvinne fra Australia oppsøkte legehjelp etter at hun fikk en følelse av at “noe satt fast i øyet”. Det var da legen oppdaget noe skremmende – rester av 25 år gammel maskara hadde etset seg fast under øyelokket hennes.

Vi vil advare mot sterke bilder som kan være støtende for visse lesere.

Alle som bruker maskara regelmessig har en eller annen gang gjort den “forbudte” feilen: at man ikke fjerner sminken når man skal gå å legge seg. Det kan bli sett på som en uskyldig vane, men en kvinne kan skrive under på at denne uvanen kan få ekstremt ubehagelige konsekvenser.

50 år gamle Theresa Lynch oppsøkte legehjelp i hjemlandet Australia etter en konstant følelse av at noe hadde satt seg fast i øyet. Det skriver Buzzfeed. Ved en undersøkelse viste det seg også at Theresas mistanker var rett. For det var faktisk slik at noe hadde satt seg fast i øyet, men det var verken støv eller en øyevippe – det var 25 år gammel maskara.

50-åringen medgir i en studie, som ble publisert av Amercan Academy of Opthamology, at hun har gjort det til en uvane å ikke vaske bort maskaraen sin skikkelig på kvelden. Dette hadde pågått i omtrent 25 år, noe som hadde etterlatt synlige spor i Theresas øvre øyelokk.

Siden maskaraen ikke hadde blitt vasket bort skikkelig, så hadde den heller samlet seg under huden på øyelokket – små harde ansamlinger som stakk ut og irriterte øyet hennes.

– Hun hadde praktisk talt disse harde tingene som satt fast på undersiden av det øvre øyelokket hennes, så hver gang hun lukket øynene irriterte det øyet, spesielt hornhinnen, sier talespersonen for AAO, Rebecca Taylor, til Buzzfeed.

American Academy of Opthamology

Theresa var nødt til å gjennomgå en 90 minutter lang operasjon for å fjerne maskararestene som hadde samlet seg i øyelokket. Nå vil 50-åringen også advare andre mot å gjøre samme feil som henne og oppfordrer folk til å fjerne sminken sin skikkelig.

– Jeg hadde havnet i en dårlig vane av å ha så mye sminke på og ikke fjerne den. Jeg ville aldri ha latt det gå så langt. Det er så viktig å vaske bort sminken på rett måte hver kveld. Du kan ikke hoppe over en eneste dag, sier Theresa til Daily Mail.

Legen som behandlet Theresa heter Dana Robei og han poengterer for Buzzfeed at Theresas tilfelle er veldig uvanlig. Men det er tross alt alltid bedre å være føre vàr enn etter snar og slutte å sove med maskaraen på.

Vannoverflaten blir brutt av en 40 tonn tung knølhval – deretter blir det uvanlige showet fanget på film

Mannen finner forlatt bag – får sjokk når han ser en livløs tiger i den

Løshunden går på bussen og setter seg i setet – sjåføren fortjener å hylles for reaksjonen sin

Den nervøse 6-barnspappaen fortryller juryen med Bee Gees hitlåt – kaster seg på gullknappen

Er du en masete mamma? Da kommer barnet ditt til å bli mer fremgangsrikt

Politiet patruljerer i parken og oppdager en liten gutt med blodige sokker