torsdag, 26 april 2018

10 tegn på at du MÅ drikke mer vann

Å drikke vann er noe vi i Norge som oftest ikke legger en tanke på en gang. Det er bare å sette på kranen og fylle glasset, så har du godt og friskt vann. I motsetning til mange andre steder på jorden, der det kan være veldig begrenset tilgang til vann.

Til tross for at det er så tilgjengelig, så kan det likevel være at du drikker for lite vann. Kroppen vår trenger vann for å fungere skikkelig og er det slik at vi får i oss for lite, så får vi som oftest symptomer som kan være vanskelige å tolke, men likevel viktig å holde et øye med.

Shutterstock

Her er 10 tegn man bør følge litt ekstra godt med på!

1. Fargen på urinen din.

Om man får i seg nok vann, så pleier urinen å være lysegul. Men har du drukket for lite kan den bli sterkere gul, forteller Kerstin Westman, lektor i nyremedisin ved Lunds Universitet i Sverige og overlege ved Skånes universitetssykehus, for Året Runt.

2. Hvor ofte går du på toalettet?

Normalt så tisser en voksen person 5-7 ganger per døgn, oppgir Uroterapeutisk forening. Vet du med deg selv at du går på toalettet mindre enn det, så er det et godt tegn på at du må få i deg mer væske per dag.

3. Tørr hud.

Alle cellene inneholder veldig mye vann og den veldig utsatte huden vår er litt ekstra følsom. Når man er uttørket blir huden tørr og mindre elastisk, ifølge sjukhus.nu. Så om du vil gi deg selv de beste forutsetningene for å få en frisk, elastisk hud med en vakker glød, da skal du passe på å alltid ha en vannflaske tilgjengelig.

Shutterstock

4. Føler du deg sulten?

Det er ofte fort gjort å blande følelsen av sult med tørst, så om det føles som at det er helt umulig at du er sulten rett etter at du har spist, prøv da heller å drikke et glass vann.

5. Er du trett?

Har du sovet godt, men føler deg fortsatt uforklarlig trett? Det kan ifølge 1177.se være dehydrering som ligger og lurer, så prøv å drikke noen glass kaldt vann og se om det slipper.

6. Hodepinen

Det klassiske symptomet på at du er dehydrert. Neste gang du føler at hodepinen begynner å snike seg på, så skal du kanskje la være å ta den hodepinetabletten og bare ta det vannglasset du pleier å bruke til å svelge den med.

7. Tørr i munnen.

En ting som er selvsagt på listen, ifølge 1177.se. Alle som har vært tørste, som vi alle har vært, har også kjent den der tørre følelsen i munnen. Så ikke nok med at å ta noen slurker vann har mange fordeler for kroppen, det har også en lokalt lindrende effekt for dette problemet.

Shutterstock

8. Dårlig ånde.

Den tørre munnen kan også være den skyldige til den dårlige ånden din. Ifølge Tandupplysningen.se skaper en tørr munn en perfekt grobunn for at bakteriene i skal trives, som i sin tur kan forårsake dårlig ånde.

9. Svimmelhet.

Når kroppen og hjernen blir anstrengt er det ikke rart at man blir lettere svimmel heller. Ifølge 1177.se er svimmelhet et tegn på at du burde holde et lite øye med hvor mye væske du får i deg.

10. Forstoppelse.

Vann er nødvendig for at tarmene skal fungere helt optimalt og lider du av dehydrering, så prøver kroppen å utvinne væsken på andre måter i stedet. Den prøver da å komme til ekstra vann fra tarmene, noe som gjør avføringen mer kompakt, skriver Magkliniken.se.

Et tips for å få i seg mer vann er å kjøpe seg en ny fin vannflaske, eller sette en påminnelse på telefonen. Del dette med noen som du tror kan trenge en påminnelse!

Mannen tror han ser en kjempebever i elven - går nærmere og oppdager det ufattelige

Politiet redder narkotikapåvirket valp - se reaksjonen når den ser hvem som kommer på besøk

Gullhesten blir kalt “verdens vakreste” – så oppdager ekspertene det utrolige i pelsen

Datteren gråter hysterisk - pappaens enkle knep roer henne ned på mindre enn 5 sekunder

Den nyrenoverte brakken er utrolig vakker på utsiden, men bare vent til du ser stua!

De sykehusansatte hedrer pappaen som var organdonor og reddet 50 liv

3-åringen skriker gjennom den 8 timer lange flyturen - passasjeren filmer og kritiserer mammaens reaksjon

Slik søker du på drømmejobben: Tjen penger på å passe 55 katter på gresk paradisøy

Forstår katter virkelig hva de heter? Sånn ligger det an

Den syke hunden skulle bli avlivet - blir reddet av pilot som tar ham med til hans nye liv

Robert behøvde flere sykedager til cellegiftsbehandlingen - da gjorde 60 kolleger det eneste rette

Den traumatiserte 4-åringen har nettopp vært med i en bilulykke - da roer brannmannen ham ned med en film