Barnet står opp for seg selv mot mobberne og blir utvist, men nå har straffen skapt store diskusjoner

Barnet står opp for seg selv mot mobberne og blir utvist, men nå har straffen skapt store diskusjoner

torsdag, 1 mars 2018

De seneste årene har mobbing blitt satt veldig i fokus. Før var det kanskje ikke noe man snakket så mye om, men dette har uten tvil alltid vært et stort problem. Mobbere er alltid ute etter å ta de svakeste barna og kan være utrolig grusomme. De sterke mobberne – eller ser de kanskje bare sterke ut på utsiden? – de liker å rette seg mot de sjenerte barna som kanskje går litt klumsete og nervøst i gangene på skolen.

Som oftest har ikke mobbeofre nok mot til å ta igjen, de er så klart redde for mobberne. De er ikke vant til å bruke vold mot vold. Men hva om et av disse ofrene tar hevn på mobberen og lærer ham en lekse?

Historien som brukeren wolverineprostateexams publiserte på Imgur er et eksempel på dette. Brukeren skriver at søskenbarnet hans, som var utsatt for mobbing, bestemte seg for å konfrontere mobberen sin og ta igjen på ham.

Gutten hadde blitt mobbet helt siden begynnelsen av skoleåret. Hver eneste dag gjorde den samme eleven narr av ham og latterliggjorde ham foran hele skolen. Men gutten holdt det alltid inne for seg selv, uten å si noe om mobberen. Han håpet at han bare skulle gi seg til slutt og la ham være i fred…

Men en dag fikk han til slutt nok og bestemte seg for å ta igjen på ham, forteller wolverineprostateexams.

For én uke siden slapp ikke mobberen gutten ombord på skolebussen. Noen filmet hendelsen der vi kan se at gutten ber mobberen om flytte seg flere ganger. Etter at han har blitt dyttet rundt, sparket og slått har gutten fått nok, forklarer Imgur-brukeren.

Han hadde nå funnet ut at det var på tide å forsvare seg selv. Han gikk frem til mobberen og slo til ham skikkelig. Dette var et veldig viktig øyeblikk for ham, fordi han hadde aldri tidligere hatt motet til å ta igjen.

Etterpå ble begge guttene innkalt til rektorens kontor og straffet med 3 dagers utvisning. Men nå har mobbeofferets foreldre klaget: hvordan er det mulig at offeret får samme straff som mobberen?

Gutten hadde blitt provosert flere ganger, det hadde vært tidligere episoder som alle var dokumentert i skolens arkiv. Imgur-brukeren oppgir at gutten ikke får noen ekstra straff hjemme, de tre dagene han er utvist kommer han bare til slappe av.

Mobberens foreldre har faktisk bedt om at offeret skulle bli utvist, selv om de har sett videoen der barnet deres sparker og slår den stakkars gutten.

Men offerets far har bestemt seg for å gi sønnen sin egen straff – en helt spesiell og mer fortjent: en hel dag med bare moro!

“Det var selvforsvar og jeg er stolt av ham,” sier faren ifølge wolverineprostateexams.

Hva synes du om hvordan gutten reagerte? Gjorde han rett i å forsvare seg selv eller skulle han bare fortsatt å holde ut med mobbingen? Del gjerne din mening i kommentarene på Facebook.

Betjenten gjør plutselig en liten håndbevegelse – hundens reaksjon ligner ikke noe vi har sett før

Veronicas husmorsknep – kjæledyrene dine kommer aldri mer til å få flått

Syklistene suser forbi rytteren – plutselig krasjer en av dem inn i hesten

Hjelpepleieren fikk høre at hun bare “tørker rumper” – slår tilbake med et viktig budskap

Paret ble hånet på nettet – på grunn av detaljen på forlovelsesbildet

Hudlegen: 5 vanlige feil vi gjør med deodoranten