Gutten mister drikken sin i butikken – når hun ser pappaens reaksjon tar hun opp telefonen med en gang

Gutten mister drikken sin i butikken – når hun ser pappaens reaksjon tar hun opp telefonen med en gang

fredag, 11 august 2017

Som forelder kan man nok ofte føle at man famler litt i mørket. Man har ingen anelse om hvordan man skal håndtere alle påfunnene og utbruddene til barna, eller hvilken taktikk man skal bruke for å oppdra barna sine på best mulig måte.

Av og til kan det vise seg at man får en oppvåkning takket være noen andre, en annen forelder som kan dele sitt perspektiv når man selv kanskje har mistet fatningen og reagerer litt for raskt.

Mammaen Kalynne Marie fikk en slik oppvåkning en dag da hun ved en tilfeldighet iakttok en pappa med sønnen sin og deres samtale etter at sønnen hadde klart å søle ut en gigantisk drikke inne i en butikk.

Gutten, som var kanskje 6 eller 7 ifølge Kalynne, hadde sølt drikken sin utover gulvet og bordet og det var griseri overalt. Hvilken forelder som helst hadde sett på sølet og blitt frustrert, men gutten så med en gang på pappaen sin og ba om unnskyldning.

I stedet for å bli sint hadde han bare sagt:

– Du, sånt skjer. Vi går og henter servietter så kan jeg vise deg hvordan man rydder det opp.

Reddit / Frassfox

Reddit / Frassfox

De gikk og hentet papir og da de siden hadde ryddet opp alt sølet sa pappaen til sønnen sin:

– Du kommer til å være et menneske lenge og du har en så smart hjerne at det er viktig at du lærer deg hvordan du blir mer bevisst på hva du gjør. Så neste gang må du bare være mer bevisst på omgivelsene dine slik at slike ulykker ikke skjer. Ulykker kan forhindres, men det er fortsatt greit om de skjer. Så lenge, som du gjorde, tar ansvar for dine feil er det lett å rydde opp.

Kalynne ble så paff av hvordan pappaen valgte å reagere og hvordan han snakket med sønnen sin. Når hun siden satt rett ved siden av hørte hun hvordan pappaen og sønnen etter en stund fortsatt snakket om hendelsen.

– Jeg vet at store problemer kan være overveldigende og at du kanskje føler at du ikke klarer å håndtere det selv, men det er alltid greit å be om hjelp. Det er ikke noe problem å be om hjelp når man trenger det.

Kalynne hadde tatt inn hvert eneste ord som pappaen hadde sagt og hadde blitt så imponert at hun hadde tatt opp telefonen og skrevet ned alt han sa.

En fantastisk påminnelse om at det kan være lurt å ta et ekstra dypt åndedrag og reflektere over hva vi vil lære barna våre. At det er greit å gjøre feil, men at det viktigste er at vi kan ta ansvar for våre handlinger.

Huset ble bygget på 1 dag og koster bare 33 000 kr – kan være løsningen for alle hjemløse

De lager en 900 kilo tung badebombe – se hva som skjer når de løser den opp i bassenget

Kvinnen ber hunden sin om å hoppe inn i bilen – men den sta reaksjonen får eieren til å le

Familien får en opplevelse for livet når en sel hopper opp i båten for å søke tilflukt

Hunden ser hvordan eieren begynner å skjelve – det han gjør da har fått tusenvis til å måpe

Den unge mannen går 32 km for å komme på jobb på tiden – da gir sjefen ham sin egen bil