10 tips som viser at en oppvaskmaskintablett er mer nyttig enn du trodde – nummer 4 er genial

10 tips som viser at en oppvaskmaskintablett er mer nyttig enn du trodde – nummer 4 er genial

fredag, 11 august 2017

Vasking kan for noen være et mareritt, alt etter tilstanden på rommet eller objektet. Så det er alltid fint å ha praktiske triks som kan spare tid og gi veldig gode resultater. Om du skal erklære ‘krig’ mot ovnen, toalettet, sengtøy eller til og med vegger, tenk da bare på oppvaskmaskintabletter!

Vi innrømmer gjerne at det er overraskende, men det er sant. Vi har testet og godkjent det. Den amerikanske bloggeren Corinne Schmitt forklarer hvordan en enkel tablett kan være veldig praktisk. Her har vi 10 tips som effektivt hjelper til med å rengjøre hjemmet ditt.

1. Perfekt for hvitt tøy

For skinnende hvitt tøy, ha en oppvaskmaskintablett i vaskemaskinen. Om tøyet for eksempel har blitt flekkete eller misfarget ved et uhell, vask det da sammen med en tablett neste gang. Husk på at dette kun fungerer på hvitt tøy!

Spülmaschinentabs – Wikimedia

Spülmaschinentabs – Wikimedia

2. Beskytte hagemøbler

Om du har en terrasse eller en hage så har du sannsynligvis stoler eller et bord slik at du kan sitte ute og nyte den friske luften. Om du vil vaske dem, men også beskytte dem fra skitt, da er oppvaskmaskintabletter et veldig godt alternativ. En tablett utblandet i varmt vann vil gjøre det mulig å rengjøre møblene raskt og gi dem et skinnende rent utseende.

3. Rengjøre veldig grisete oppvask

Om du trodde at de svarte sporene i den ildfaste formen var dømt til å bli værende eller at du måtte skrubbe det i timesvis for å få det vekk, da har du ikke prøvd dette trikset.

Løs opp en oppvaskmaskintablett i varmt vann rett i den ildfaste formen det er snakk om. La det stå i et par timer, eller til og med over natten. Dagen etter kan du vaske den som normalt og den vil bli helt skinnende ren.

Zach Zupancic – Flickr

Zach Zupancic – Flickr

4. Vask søppelbøtter skikkelig

Selv om det ikke er så gøy, så er rengjøring av søppelbøtta veldig viktig. Gjør livet ditt enklere ved å fylle den med varmt vann, ha i en oppvaskmaskintablett og bland den ut slik at den løser seg godt opp og la den virke i minst 30 minutter. Deretter trenger du bare å skylle den og la den tørke.

5. Si ha det til en skitten ovn

For å vaske ovnen kreves det ofte mye hardt arbeid. Men takket være oppvaskmaskintabletten skal du få se at det kan være mye enklere.

Ha veldig varmt vann i bunnen av ovnen og skrubb så en oppvaskmaskintablett rett på overflaten. Tørk opp væsken og vask over. Eller så kan du også løse opp en eller flere tabletter i vann, rengjøre ovnen og la det stå i noen timer før du vasker over en gang til.

Neeta Lind – Flickr

Neeta Lind – Flickr

6. Polering av metaller

Om du vil pusse bestikket ditt eller annet rustfritt stål, poler det da ved å bruke vann utblandet med en oppvaskmaskintablett. Puss eller legg det i vannet over natten for å få et plettfritt resultat.

7. Skinnende rent toalett

Om du vil vaske toalettet ditt raskt (og perfekt), legg da en oppvaskmaskintablett i doskålen. Når den har løst seg skikkelig opp, bruk da toalettbørsten og skrubb før du trekker ned. Dette er veldig effektivt.

Clayton Parker – Flickr

Clayton Parker – Flickr

8. Fjern kaffe- eller teflekker fra koppene

Kopper og krus blir ofte flekkete med kaffe eller te og, til tross for at du vasker dem er det ikke enkelt å få flekkene bort. Legg en oppvaskmaskintablett i koppen sammen med varmt vann og la den virke i minst en time. Vask så som normalt.

9. Til vaskemaskinen

Det virker kanskje unaturlig å ha en oppvaskmaskintablett i vaskemaskinen, men det gjør det imidlertid mulig å rense den skikkelig. Legg to tabletter i maskinen og sett på en 60°C vask. Du kan gjøre dette annenhver måned for å aktivt bekjemte bakterier og kalk.

10. Barnetegninger på veggene

Barn elsker å tegne, skrible og farge veggene. For å få disse mesterverkene bort uten at det fortsatt synes kan du fjerne blyantstreker eller fargeblyant ved å løse opp en tablett i et par liter vann. Skrubb så veggen og den vil få tilbake sin originale, plettfrie glans!

hrohmann – Pixabay

hrohmann – Pixabay

Vær forsiktig og beskytt alltid hendene dine med hansker. Disse triksene er veldig effektive og du kommer til å spare mye tid! Ikke nøl med å dele artikkelen videre på Facebook slik at andre også kan få vite om dette!

Huset ble bygget på 1 dag og koster bare 33 000 kr – kan være løsningen for alle hjemløse

De lager en 900 kilo tung badebombe – se hva som skjer når de løser den opp i bassenget

Kvinnen ber hunden sin om å hoppe inn i bilen – men den sta reaksjonen får eieren til å le

Familien får en opplevelse for livet når en sel hopper opp i båten for å søke tilflukt

Hunden ser hvordan eieren begynner å skjelve – det han gjør da har fått tusenvis til å måpe

Den unge mannen går 32 km for å komme på jobb på tiden – da gir sjefen ham sin egen bil